Restauratie van natuursteen

Natuursteen is een natuurproduct dat bij gebruik buitenshuis blootgesteld wordt aan wisselende weersinvloeden. Regelmatig onderhoud aan natuursteen is daarom van groot belang. Toch is niet altijd te voorkomen dat natuursteen verweert. Gravures kunnen vervagen, materiaal verkleurt en er kan zich een hardnekkige aanslag vormen op het natuursteen. Ook kan het natuursteen beschadigd worden door invloeden van buitenaf, waardoor restauratie noodzakelijk is.

In de praktijk is een buitentrap soms niet goed gemonteerd en vriest na 10 jaar kapot. Wij kunnen dan ingeschakeld worden om deze te renoveren.

Natuursteen dat in slechte staat verkeert kan gerestaureerd worden. Elke steensoort stelt andere eisen aan een restauratie. Daarom verrichten wij eerst een grondig vooronderzoek.

 

Jarenlange ervaring in restauratie van natuursteen

Wij hebben een jarenlange ervaring met het restaureren van diverse natuursteen producten. U kunt bij ons terecht voor zowel ambachtelijk restauratiewerk als restauratiewerk aan nieuwbouw en oudbouw. We restaureren onder andere grafstenen, natuurstenen gevels, buitentrappen en monumenten. Daarnaast voeren wij ook kleine restauratie werkzaamheden uit, waarbij ambachtelijkheid en vakmanschap voorop staan.

 

U kunt bij ons terecht voor:

* Herstellen van beschadigingen in natuursteen
* Verwijderen van aanslag
* Letters graveren of het opnieuw kleuren van de letters
* Grafstenen reinigen, rechtzetten of ophogen
* Ornamenten of onderdelen herstellen of vervangen

De restauratie van natuursteen kan plaatsvinden op locatie of in onze eigen werkplaats, waar we beschikken over moderne machines.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van het restaureren van natuursteen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.