Selecteer een pagina

Zwarte raamdorpels vruuger..

Jarenlang hebben wij vele Basalt raamdorpels geleverd. Deze importeerden we uit China in een standaard profiel van 16×8 cm en kortte we op klantvraag af op de gewenste lengtes. Deze raamdorpels waren redelijk goed betaalbaar (doordat ze in China werden geproduceerd). Kwalitatief vormden ze een beter alternatief op de bekende en massaal toegepaste raamdorpels van Belgisch hardsteen. Belgisch hardsteen wordt buiten lichter van kleur. Basalt behoudt zijn donkere kleur wel, ook onder invloed van regen en zon.

Zwarte raamdorpels nu

Momenteel is basalt amper meer verkrijgbaar en daar waar het nog verkrijgbaar is, stukken duurder te importeren dan voorheen. Alternatieven komen nu hier en daar op de markt, maar alleen in materialen en kleuren die niet per se uitblinken in kwaliteit.

Onze eigen productie loont weer!

Steenhouwerij van der Made heeft besloten de import van deze bouwproducten stop te zetten en over te gaan op volledige eigen productie. Hiervoor wordt zwart graniet uit Zimbabwe gebruikt: Nero Zimbabwe. Dit is de bekende gewolkte zwarte graniet van de allerhoogste kwaliteit. Prijzen voor bouwwerk wijken niet (veel) af van voorheen.

Voordelen van onze raamdorpels nu

Naast de kwalitatief hoogwaardige graniet die we gebruiken zijn we nu ook flexibeler in de maatvoering. We hebben niet meer één standaard profiel maar alles is mogelijk. Daarnaast kunnen wij door de eigen productie nóg sneller leveren. Geen levertijden van 3 maanden of langer, maar de gebruikelijke 2 á 3 weken.

Indien we u kunnen helpen met vragen of een bestelling neem dan contact op via 0413-335200, info@steenhouwerijvandermade.nl of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!

 

Raamdorpel met opgeplakte neuten

Raamdorpel met opgeplakte neuten

Raamdorpel met opgeplakte neuten

Raamdorpel met opgeplakte neuten

Granieten raamdorpels; van import naar eigen productie

Granieten raamdorpels