Selecteer een pagina

Raamdorpelstenen van natuursteen: de mogelijkheden

Raamdorpelstenen hebben een kenmerkend uiterlijk en komen bij veel huizen voor. Vaak worden ze van keramiek gemaakt. Hierdoor zijn de stenen bij het ene huis niet van de ander te onderscheiden. Toch zijn er meer mogelijkheden in materiaalkeuze. Wij adviseren dan ook het gebruik van natuursteen. Dit doet luxueuzer aan. Daarnaast onderscheidt het zich van de raamdorpel stenen van andere woningen. Bij Steenhouwerij van der Made zijn wij gespecialiseerd in producten van natuursteen. Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste materiaal.

Natuursteen raamdorpelstenen

Waarom u raamdorpelstenen nodig heeft

Raamdorpelstenen zijn belangrijk, omdat ze de gevel van een huis beschermen tegen regenwater en ander vocht. De stenen worden geplaatst in een hoek van minimaal 15 graden. Hierdoor wordt water dat tegen een ruit aankomt op de juiste wijze naar beneden afgevoerd. Dit voorkomt watervlekken, vocht- en houtrotschade aan uw gevel. Raamdorpelstenen zijn dus zeer belangrijk voor het behoud van uw woning bestaat. Tevens vergroten ze het woonplezier. Toch zijn er meer materialen die voor het vervaardigen van raamdorpelstenen geschikt zijn dan alleen keramiek.

De voordelen van natuurstenen raamdorpelstenen

Natuursteen vormt namelijk een prachtige toevoeging aan een woning en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Zo wordt het veelvuldig toegepast als materiaal voor vloer- en wandtegels, vensterbanken en tafelbladen. Daarbij is het ook buiten bestand tegen de elementen. Natuursteen is sterk en dankzij de grote verscheidenheid in soorten is er voor iedere stijl een mooi materiaaltype te vinden. Deze verschillen in natuursteen ontstaan onder invloed van het klimaat en de weersomstandigheden. Dit heeft een grote diversiteit in bijvoorbeeld kleuren tot gevolg.

Natuursteen raamdorpelstenen

Vele soorten natuursteen: van marmer tot graniet

Steenhouwerij van der Made levert diverse soorten natuursteen. Bijvoorbeeld hardsteen, marmer, graniet, kalksteen, travertin, leisteen en kwartsiet. Ieder materiaaltype heeft eigen specificaties en is geschikt voor een ander doeleinde. Met sommige soorten natuursteen kunt u letterlijk alle kanten op. Anderen zijn geschikt voor maar enkele toepassingen. Raamdorpelstenen en raamdorpels maken wij bijvoorbeeld graag van zwart graniet, dat afkomstig is uit Zimbabwe. De productie hiervan nemen wij volledig op ons. Hierdoor zijn we bij het maken van raamdorpelstenen flexibel in maatvoering en levertijd.

Ons specialisme? Natuursteen in en rondom huis

Naast raamdorpelstenen van natuursteen vervaardigen wij ook andere producten van dit type materiaal. Uw woning kan op diverse manieren met marmer, kalksteen of leisteen worden verfraaid. Wij adviseren u hierin graag. Daarnaast zijn wij beschikbaar voor het vervaardigen en bewerken van grafmonumenten van natuursteen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? In onze showroom en monumententuin in Uden zijn deze volop te vinden. Neem contact op via e-mail of telefoon en maak een afspraak. Wij ontvangen u graag en vertellen u over de verschillende mogelijkheden voor uw woning.

Wiljan Wijnen - Steenhouwerij van der Made - Uden0413 – 33 52 00

Bel voor een afspraak in onze showroom of bij u thuis.