Selecteer een pagina

Toepassingen van natuursteen

Natuursteen is een natuurlijk, duurzaam, slijtvast en tijdloos materiaal waarmee u uw interieur, tuin, buitenruimte of pand kunt verfraaien. Met natuursteen kunt u zowel een moderne als een klassieke en tijdloze uitstraling creëren. Het heeft een stijlvol en luxe uiterlijk dat veel mensen aanspreekt. Er zijn geen twee stenen hetzelfde. Hierdoor heeft u altijd een uniek product.

Naast het gebruik in en om het huis wordt natuursteen gebruikt voor het vervaardigen van onder andere grafmonumenten, urnamenten en crematiestenen.

Elke steensoort is uniek en heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Hierdoor is niet elke steensoort geschikt voor elke toepassing. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden van natuursteen. We geven u een deskundig advies en zetten uw wens om in een maatwerk natuursteenproduct van hoge kwaliteit. Neem vrijblijvend contact met ons op en bezoek onze showroom.

De eindeloze toepassingen van natuursteen

Doordat natuursteen in zo veel steensoorten verkrijgbaar is, zijn er talloze toepassingen. Hieronder ziet u een greep uit de mogelijkheden.

Grafstenen van natuursteen

Een grafmonument houdt dankbare herinneringen vast en brengt emoties van overledenen en nabestaanden tot uitdrukking. Grafstenen zijn verkrijgbaar in talloze steensoorten, kleuren en uitvoeringen. Er zijn bijvoorbeeld staande of liggende grafstenen verkrijgbaar en er zijn speciale kindermonumenten. Maar ook een zwerfsteen van natuursteen is mogelijk. Met grafversiering kunt u een grafsteen verfraaien en een persoonlijke uitstraling geven.
Lees meer

Crematiestenen van natuursteen

Een crematiesteen of urnplaat van natuursteen vormt een prachtig gedenkmonument voor uw overleden dierbare. Er zijn vele steensoorten waaruit u kunt kiezen. Daarnaast is er een keur aan lettertypen en grafversieringen die we op de urnplaat kunnen aanbrengen. Dankzij onze jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen we de crematiesteen geheel naar uw wensen maken.
Lees meer

Natuurstenen urnamenten

Urnamenten zijn natuurstenen kunstwerken die zijn ontworpen als gedenkmonument voor op een urnengraf. In het urnament wordt de asbus van een overledene bewaard. Zo hebben de nabestaanden, net als bij een grafmonument, een plek om naar toe te gaan. Natuurstenen urnamenten zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden.
Lees meer

Natuurstenen vloeren

Een natuurstenen vloer past in vrijwel elk interieur. Door de mooie uitstraling brengt natuursteen warmte, sfeer en rust in uw woning. Een natuurstenen vloer kan zowel een moderne als een klassieke uitstraling versterken. Natuursteen is duurzaam, eenvoudig in onderhoud, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Stuk voor stuk belangrijke eigenschappen die ervoor zorgen dat uw natuurstenen vloer lang meegaat.
Lees meer

Natuursteen in de badkamer

Door het gebruik van natuursteen in de badkamer krijgt deze ruimte een natuurlijke, luxe uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een mooie natuurstenen vloer in uw badkamer of toiletruimte. Maar ook natuurstenen wandtegels, wastafelbladen, massieve spoelbakken, douchebakken, badmeubels en vensterbanken geven uw badkamer een prachtige uitstraling.
Lees meer

Natuursteen in de keuken

Natuursteen in de keuken is erg mooi. Vaak wordt natuursteen gebruikt voor het keukenblad. Maar ook een natuurstenen blad op een bar, kast of tafel is mogelijk. Natuurstenen keukenbladen worden meestal gemaakt van graniet of hardsteen. Dit zijn duurzame materialen die ontzettend hard zijn en tegen een stootje kunnen. Bovendien is natuursteen hygiënisch, goed schoon te maken en gemakkelijk in onderhoud. Dit maakt het ideaal voor gebruik in de keuken.
Lees meer

Natuurstenen dorpels

Dorpels of drempels van natuursteen worden toegepast om de kier tussen de vloer en een deur te dichten. Dit ziet er mooier uit en voorkomt tocht. Tevens worden natuurstenen dorpels gebruikt als overgang tussen twee verschillende vloeren of als waterkering in de keuken of badkamer. Wat voor vloer u ook heeft, natuurstenen dorpels passen daar altijd bij. Bovendien zijn ze slijtvast en kunnen ze tegen een stootje.
Lees meer

Natuursteen in de tuin

Natuursteen is een natuurlijk materiaal dat zeer goed tot zijn recht komt in tuinen en op terrassen. Het geeft uw buitenruimte een sfeervolle en luxe uitstraling. Natuursteen in de tuin kan op talloze manieren toegepast worden. Denk aan bijvoorbeeld terras tegels, muurafdekkingen, penantafdekkingen, vijverranden, zwembadranden, waterornamenten, trappen, tuintafels, siergrind en –split, bestrating en stone panels.
Lees meer

Natuurstenen gevelbekleding

Natuurstenen gevelbekleding is een bijzondere manier om uw pand een luxe en unieke uitstraling te geven. Natuursteen is een tijdloos materiaal dat mooi oud wordt. Gevelbekleding is mogelijk in vele soorten en kleuren, en elke steensoort kan weer op diverse manieren bewerkt worden. Dit maakt de mogelijkheden eindeloos. Geef uw pand een natuurlijke uitstraling die past bij de omgeving. Of laat uw pand opvallen met een bijzondere maar stijlvolle gevelbekleding.
Lees meer

Natuurstenen trappen en bordessen

Een natuurstenen trap en bordes geven uw pand een luxe uitstraling. Natuurstenen trappen en bordessen worden dan ook vaak gezien bij musea, concertgebouwen en rechtsgebouwen. Maar ook bij een woning of kantoorpand is een trap van natuursteen prachtig. Natuurstenen trappen en bordessen zijn weersbestendig, makkelijk in onderhoud en zorgen voor een waardevermeerdering van uw pand.
Lees meer

Natuurstenen buitenvloeren

Ook buiten komt een vloer van natuursteen zeer goed tot zijn recht. Bijvoorbeeld in uw serre, onder de veranda of op een terras. Door binnen en buiten voor dezelfde vloer te kiezen betrekt u de buitenruimte bij het interieur. En door de natuurlijke uitstraling van natuursteen sluit de buitenvloer naadloos aan op de tuin. Een natuurstenen buitenvloer zorgt voor harmonie, sfeer en rust en heeft een warme uitstraling.
Lees meer

Natuurstenen buitendorpels

Natuurstenen buitendorpels hebben zowel een praktische als een esthetische functie. Ze geven uw pand een stijlvolle en luxe uitstraling. Daarnaast zorgen natuurstenen buitendorpels ervoor dat er geen regenwater in de spouwmuur of de gevel kan komen. Ze beschermen uw kozijnen en metselwerk tegen regenwater en optrekkend vocht.
Lees meer

Natuurstenen bestrating

Natuurstenen bestrating is op talloze manieren toe te passen. Van natuurstenen kinderkopjes en keien tot grote vloertegels van 100 cm x 100 cm en alles daartussen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor een strak gelegde bestrating met een modern effect. Of ga juist voor een stijlvol of speels effect met een bestrating in wildverband of natuurlijk ogende flagstones. Natuurstenen bestrating is verkrijgbaar in vele steensoorten, afmetingen, vormen, kleuren en afwerkingen.
Lees meer

Een vakkundig en eerlijk advies

Een natuursteenproduct koopt u niet zomaar. Een professioneel advies is daarbij ontzettend belangrijk. Welke steensoort en welke afwerking in uw situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van uw specifieke wensen. Daarbij is het ook belangrijk om te beseffen dat elke steensoort ander onderhoud nodig heeft. Door u hier vooraf over te laten informeren bent u verzekerd van een product waarvan u levenslang plezier heeft.

Wij voorzien u graag van een deskundig advies op maat. Neem contact met ons op en breng een bezoek aan onze showroom. Hier kunt u een groot aantal steensoorten bekijken, aanraken en vergelijken.

Wiljan Wijnen - Steenhouwerij van der Made - Uden0413 – 33 52 00

Bel voor een afspraak in onze showroom of bij u thuis.