Sinds enkele maanden zijn wij de gelukkige eigenaren van een automatische oppervlaktepolijster; de GMM Sirio.

Deze oppervlaktepolijster is de sterkste en meest betrouwbare in zijn soort. Steenhouwerij van der Made heeft de keuze gemaakt voor deze oppervlaktepolijster om de kwaliteit van onze producten te verbeteren én om sneller en slagvaardiger de juiste oppervlaktebewerking te kunnen leveren. Waar we voorheen gezoete of gepolijste platen marmer, graniet of hardsteen moesten inkopen, óf waar we de platen zelf schuurden met de hand, is het werkproces nu sterk verbeterd door het bewerken van de platen zelf uit te voeren.

Voordelen voor ons én voor de klant

Dat scheelt voor ons bedrijf tijd en geld, aan de inkoopzijde en aan de productiezijde. Maar ook op het gebied van voorraadbeheer en kwaliteit van het eindproduct is er met deze machine gekozen voor een kwaliteitsinjectie. Dat zit zo: platen worden onbewerkt ingekocht en pas geschuurd, gezoet of gepolijst vlak voordat de plaat gezaagd wordt, waarmee onze klant verzekerd is van de allerhoogste kwaliteit eindproduct, zonder het risico dat verwering van de platen of beschadigingen door transport of door logistieke handling al hebben plaatsgevonden.

De machine is uitgerust met een wankelkop van Comes, waarmee granieten platen tot een prachtige diepe glans gepolijst kunnen worden. Waar we verder zeer tevreden over zijn, is de kieptafel waarop de dunne platen verticaal aangevoerd kunnen worden met onze bovenloopkraan, waardoor logistieke handling tot een minimum is beperkt.

 

De GMM Sirio Oppervlaktepolijster

De GMM Sirio Oppervlaktepolijster

Kiptafel in laadstand

Kiptafel in laadstand

de GMM Sirio Oppervlaktepolijster

Mexicaanse marmer tot hoogglans gepolijst.