Selecteer een pagina

Marmer tegels: voor een luxueuze uitstraling van uw woning

Bij marmer tegels heeft u waarschijnlijk de associatie met een zeer luxueuze uitstraling. En niet onterecht! Marmer is een prachtig product dat bovendien voor een specifieke stijl en sfeer zorgt. Toch is het gebruik van marmer tegels niet alleen voorbehouden aan de rijken der aarde. Tevens is het een mooie toevoeging aan een minder klassieke of strakke uitstraling. Marmer tegels zijn er namelijk in diverse uitvoeringen en kleuren en passen daardoor bij een grote verscheidenheid aan interieurs. Wij vertellen u graag meer over deze bijzondere natuursteensoort en hoe deze in uw woning tot zijn recht komt.

Marmer tegels

Hoe komen marmer tegels tot stand?

Marmer komt voort uit kalksteen en wordt in de natuur onder hoge druk gevormd. Natuurlijk denkt u bij het gebruik ervan aan glanzende vloeren. Maar ook als tafel- of keukenblad, vensterbank of trapbekleding kan het worden geïntegreerd. Denk tevens eens aan mooi afgewerkte marmeren wandbekleding of het luxe gevoel dat marmer tegels aan sanitair kunnen toevoegen. Deze natuursteensoort wordt onder andere gewonnen in steengroeven in Zuid-Europese landen als Italië, Portugal en Griekenland. Ook uit België en Turkije is marmer echter afkomstig.

Veelzijdige materiaalsoort met diverse toepassingen

Marmer wordt overigens niet alleen binnenshuis voor vloeren gebruikt. Natuurlijk haalt het ook bekendheid uit toepassingen in de beeldhouwkunst. Wie denkt er niet aan de marmeren beelden in de weelderige tuinen van grote landhuizen? Marmer is daarmee een zeer veelzijdige materiaalsoort. Steenhouwerij van der Made levert graag marmer tegels voor uw woning. Denk hierbij niet alleen aan de witte varianten waar het materiaal vaak mee wordt geassocieerd. Ook groen, lichtroze, grijs en bruin behoren tot de mogelijkheden en geven een woning een zeer eigen uiterlijk.

Marmer tegels in de badkamer

Marmer tegels en meer vindt u bij Steenhouwerij van der Made

Naast marmer tegels levert Steenhouwerij van der Made producten van andere soorten natuursteen. Zo behoren Belgisch hardsteen, graniet, kalksteen, travertin, leisteen en kwartsiet tevens tot de mogelijkheden. Iedere soort is afkomstig uit een verschillend klimaat en de verschillende weersomstandigheden hebben invloed op alle uitingen van natuursteen. Dit maakt dit materiaal een product dat verschillende toepassingen heeft. Het kan op diverse manieren uw huis verfraaien. Wij zijn specialist in het vervaardigen van de mooiste producten en adviseren u graag. Neem eens een kijkje in onze showroom in Uden of neem contact op.

Kom naar onze showroom en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Marmer tegels of andere producten voor uw huis zijn bovendien niet ons enige specialisme. Ook voor grafmonumenten kunt u bij ons terecht. Wij zorgen zowel voor de vervaardiging als de bewerking van deze speciale stenen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar via e-mail of telefoon.

Wiljan Wijnen - Steenhouwerij van der Made - Uden0413 – 33 52 00

Bel voor een afspraak in onze showroom of bij u thuis.