Selecteer een pagina

In de vele nieuwbouwhuizen worden zogenaamde spekbanden toegepast. Dat zijn volledige metsellagen die rondom het hele huis in natuursteen worden uitgevoerd. Vaak zitten deze spekbanden ter hoogte van de raamdorpels van de 1e of de 2e verdieping gepositioneerd en wordt er gezorgd dat de spekbanden aan de buitenzijde exact dezelfde vorm hebben als de raamdorpels, zodat ze perfect in elkaars verlengde geplaatst kunnen worden.

 

PROFILERING

Steenhouwerij van der Made heeft hiervoor een zeer betaalbare standaard oplossing in huis. Onze standaard spekbanden van 14 x 5 cm hebben namelijk exact dezelfde neus als onze standaard raamdorpels van 16 x 8 cm.

Profiel standaard spekband

Profiel standaard spekband

 

 

 

 

 

 

 

INMETEN

De lengte-maatvoering van de spekbanden dient nauwkeurig te worden afgestemd met de bouwkundig aannemer. Indien u bouwt in eigen beheer, komen we natuurlijk ook graag de spekbanden ter plaatse inmeten. Vaak zorgen we er dan voor dat de profielen al gezaagd en gezoet klaar liggen en dat ze na het inmeten alleen nog hoeven te worden afgekort op de juiste lengtes. In dat geval zijn de spekbanden en raamdorpels binnen enkele dagen na het inmeten op de bouwplaats en kunnen de metselaars direct weer verder met hun werkzaamheden.

 

Voor meer informatie over spekbanden of andere natuursteen producten kunt u contact opnemen met Steenhouwerij van der Made via 0413-335200 of info@steenhouwerijvandermade.nl. Wij helpen u graag.

 

Productie van spekbanden

Productie van spekbanden