Selecteer een pagina

Graniet keukenblad, de voordelen op een rij

Een graniet keukenblad is in veel verschillende soorten en kleuren te vervaardigen en dit maakt het een interessante aanwinst voor uw keuken. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat het materiaal over de hele wereld wordt gewonnen. De kleur en structuur van deze soort natuursteen verschilt per locatie. Neem een kijkje op de website van Steenhouwerij Van der Made en dit wordt meteen duidelijk. Van dieprood tot lichtroze en van geel tot vrijwel zwart; een graniet keukenblad past op deze manier bij iedere stijl en woning. Wij leggen u graag de voordelen van deze natuursteensoort uit.

Graniet keukenblad

Hoe wordt graniet gevormd en wat maakt het zo kenmerkend?

Graniet is een stollingsgesteente en wordt gevormd door het stollen van magma diep in de aarde. De kenmerkende kristallen die ontstaan zijn het gevolg van het afkoelen van het hete magma, met de verscheidende kleuren en patronen tot gevolg. In steengroeven over de hele wereld wordt graniet gewonnen. Het materiaal wordt vervolgens veel als basis voor aanrechtbladen en vensterbanken gebruikt. Dit is niet alleen logisch als gekeken wordt naar de vele verschijningsvormen van het materiaal. Het heeft namelijk ook diverse voordelen die goed tot zijn recht komen in de keuken.

Waarom een graniet keukenblad perfect in uw woning past

Ten eerste is het materiaal een extreem hard soort natuursteen. Dit maakt het een perfecte kandidaat voor een graniet keukenblad. Het tweede voordeel hangt hier volledig mee samen: het is zeer krasvast. Het pluspunt dat dit in een keuken oplevert wijst zich uiteraard vanzelf. Nergens in huis heeft een blad zo te lijden als in een keuken waar er dagelijks op gewerkt wordt. Een granieten aanrechtblad is hiertegen bestand. Ook het slijtvaste karakter voegt iets significants in een keuken toe en maakt dat een graniet keukenblad een duurzame investering is.

Graniet keukenblad

Een graniet keukenblad geeft een luxe en duurzame uitstraling

Niet alleen de luxueuze en veelzijdige uitstraling van de natuursteensoort heeft dus voordelen voor de centrale ruimte in uw woning. Ook de eigenschappen van graniet maken het een perfecte aanvulling voor uw keuken. Bij Steenhouwerij van der Made helpen wij u graag bij het uitkiezen van het juiste graniet keukenblad voor uw woning. In onze showroom in Uden zijn de veelzijdige uitingen van het materiaal te zien en voelen. Kom langs of maak een afspraak via e-mail of telefoon en wij adviseren u graag.

Wees welkom in onze showroom in Uden

Naast een aanrechtbladen van graniet bent u bij ons aan het juiste adres voor hardsteen, marmer, kalksteen, travertin, leisteen en kwartsiet. Natuursteen is een veelzijdig product en met deze verschillende materialen kunt in uw huis en tuin diverse kanten op. Naast producten in en om uw woning zijn wij tevens beschikbaar voor het vervaardigen en bewerken van grafmonumenten van natuursteen.

Wiljan Wijnen - Steenhouwerij van der Made - Uden0413 – 33 52 00

Bel voor een afspraak in onze showroom of bij u thuis.