Staande grafstenen

Een staande grafsteen is verkrijgbaar in vele vormen, uitvoeringen, steensoorten en kleuren. Kies voor een sober model of juist voor een bijzonder exemplaar. Door de grafsteen te combineren met siergrind of een tuintje ontstaat er een persoonlijke gedenksteen. Naast de vele standaard modellen die wij maken behoort ook een eigen ontwerp of het aanpassen van een bestaand model tot de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en samen met u ontwerpen we de grafsteen die past bij de overledene.

Bewerking van de staande grafsteen

Een staande grafsteen kan op verschillende manieren bewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan een gladde, glanzende, matte of juist een ruwe afwerking. Ook kunnen diverse bewerkingstechnieken met elkaar gecombineerd worden, waardoor er een speels ontwerp ontstaat met een unieke uitstraling.

De grafsteen wordt voorzien van de naam, geboortedatum en sterfdatum van de overledene. Daarnaast is het mogelijk om er een eigen tekst, symbool of figuur in te laten graveren. Er zijn talloze lettertypen en kleuren mogelijk. Gaat het om een dubbel graf of een familiegraf? Dan houden wij daar bij het ontwerp rekening mee, zodat er later namen en data toegevoegd kunnen worden.

Hieronder ziet u een kleine weergave van de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van staande grafmonumenten. Ook kunt u een afspraak maken om vrijblijvend onze showroom te bezoeken. Daar staan verschillende modellen grafstenen opgesteld en er is een fotoboek aanwezig. We bespreken graag samen met u de mogelijkheden.

 

Karin Wijnen - Steenhouwerij van der Made

0413 – 33 52 00

Bel voor een afspraak in onze showroom, op de begraafplaats of bij u thuis.