Selecteer een pagina

Grafsteen: van uitzoeken tot plaatsen

Het uitzoeken van een grafsteen is vaak een moeilijk moment. Wij helpen u hier graag bij. Hieronder staat het proces van het uitzoeken, ontwerpen, bestellen, maken en plaatsen van een grafsteen beschreven. Zo weet u van tevoren precies wat u kunt verwachten.

Showroom grafmonumentenUitzoeken van een grafsteen

Door van te voren al op de begraafplaats rond te kijken krijgt u een goed idee van wat u mooi vindt. U kunt simpelweg een schets, foto of het grafnummer meenemen van een monument dat u aanspreekt. Daarnaast hebben wij een boek met modellen van grafstenen en staan er enkele modellen in onze showroom opgesteld.

Het ontwerpen van een grafmonument

Elke begraafplaats stelt bepaalde eisen aan de afmetingen van een grafmonument. Uiteraard houden wij hier rekening mee. De eerste stap is het uitzoeken van een letterplaat. Vervolgens worden de afmetingen van bijvoorbeeld het voetstuk, zijbanden, voorband, bloembakband en de afdekplaat bepaald. De afdekplaat kan helemaal dicht zijn, maar kan bijvoorbeeld ook ruimte bieden aan een tuintje. Ook wat betreft het lettertype is er volop keuze, en daarnaast zijn er talloze grafversieringen mogelijk. Denk daarbij aan een ornament, foto of lantaarn.

Werkplaats Natuursteenbedrijf van der MadeHet maken en plaatsen van de grafsteen

De natuurstenen grafsteen wordt in onze eigen werkplaats gemaakt. Wij gebruiken daarvoor moderne machines. Waar nodig wordt het monument met de hand afgewerkt. Voor sommige begraafplaatsen is een vergunning nodig om het grafmonument te mogen plaatsen. Deze wordt door ons verzorgd. Zodra de natuurstenen grafsteen is geplaatst nemen we contact met u op. Het is belangrijk om de eerste dagen het monument niet aan te raken, omdat het cement nog moet uitharden.

Garantie

De grafsteen wordt geplaatst op funderingspalen, met een betonfundering. Zo voorkomen we dat het grafmonument verzakt wanneer de kist vergaat. Toch komt het wel eens voor dat een monument verzakt. Daarom ontvangt u 15 jaar garantie op elke natuurstenen grafsteen. De grafsteen wordt dan gratis door ons opgehoogd.

Karin Wijnen - Steenhouwerij van der Made

0413 – 33 52 00

Bel voor een afspraak in onze showroom, op de begraafplaats of bij u thuis.