Selecteer een pagina

Waterurn

Als een dierbare overlijdt komt u voor de moeilijke keuze te staan van begraven of cremeren. Kiest u voor cremeren, dan zijn er vervolgens diverse mogelijkheden voor de as. U kunt de as bijvoorbeeld uitstrooien, begraven, in een urnenmuur plaatsen of thuis in een urn bewaren. Maar ook een waterurn is een mogelijkheid. De waterurn wordt geplaatst op de begraafplaats, op een urnenveld of op een mooie plek in uw tuin. Bij elke regenbui wordt de as geleidelijk aan de aarde afgegeven.

Waterurnen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Ze bieden plek voor de as van maximaal twee overledenen. Het is ook mogelijk om de as van een tweede overledene later bij te zetten. Bovendien bepaalt u zelf vanaf welk moment de as aan de aarde wordt afgegeven. Dit kan direct bij de installatie, maar ook op een later moment ingeschakeld worden.

Waterurn mechanisme

Bron: waterurn.nl

Werking van de waterurn

De waterurn bestaat uit een bronzen bol met een diameter van 40 cm en een buis van ongeveer 1,5 meter lang. Binnenin de bol bevinden zich verschillende compartimenten. In het onderste compartiment is ruimte voor de as van maximaal twee personen. Als het regent, sijpelt het hemelwater door twee smalle gleuven geleidelijk naar binnen en komt in contact met de as. Via de buis wordt de as langzaam aan de aarde afgegeven. Hoe snel dit precies gebeurt is afhankelijk van de hoeveelheid regen die valt, maar gemiddeld duurt het zo’n 10 jaar. Als alle as aan de aarde afgegeven is, dient de bol als tuinornament.

 

Waterurn als gedenkplaats

Na het bijzetten van de as in de waterurn wordt deze door ons geplaatst op een plek naar keuze. Dit kan op een begraafplaats zijn, op een urnenveld, maar ook in uw eigen tuin. De waterurn dient dan tevens als tuinornament. Natuurlijk is een inscriptie of gravure in de waterurn mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om de waterurn op een natuurstenen sokkel te plaatsen.

Maak een afspraak om vrijblijvend onze showroom te bezoeken. Wij laten u graag de verschillende mogelijkheden van waterurnen zien.

Karin Wijnen - Steenhouwerij van der Made

0413 – 33 52 00

Bel voor een afspraak in onze showroom, op de begraafplaats of bij u thuis.