Bouw & interieur

Natuursteen in de bouwNatuursteen is een prachtig materiaal om uw interieur naar eigen wens vorm te geven. Door de vele soorten, kleurschakeringen en bewerkingsmogelijkheden past natuursteen in vrijwel elk interieur. Het kan zowel een moderne, klassieke, landelijke als tijdloze uitstraling versterken. Natuursteen heeft een unieke uitstraling en brengt warmte, sfeer en rust in uw interieur. Het is op vele manieren toe te passen in huis en in de tuin.

Een natuurlijke uitstraling in uw huis en tuin

Natuursteen is volledig op maat te maken en doordat het een natuurproduct is, is geen enkele steen hetzelfde. Het geeft het interieur niet alleen een luxe en stijlvolle uitstraling, het is tevens duurzaam, eenvoudig in onderhoud, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken.

Voor natuursteen in huis wordt voornamelijk hardsteen, graniet of marmer gebruikt. Graniet wordt veel gebruikt voor aanrechtbladen, massieve spoelbakken, wastafelbladen, vensterbanken, tafelbladen, bloemzuilen, vloeren, open haard plateaus en trappen. Marmer en hardsteen worden veel toegepast bij waterslagen, deurdorpels, vensterbanken, open haard plateaus, bloemzuilen, tafelbladen, vloeren en wastafelbladen. Daarnaast wordt marmer-composiet regelmatig gebruikt, met name voor scherp geprijsde vensterbanken.

Voor natuursteen in de tuin wordt voornamelijk hardsteen en graniet gebruikt. Denk hierbij aan tegels, buitenkeukens, zwembadranden, boordstenen, vijverranden en bloemzuilen. Producten van natuursteen kunnen tegen een stootje en worden met het verstrijken van de tijd alleen maar mooier.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze showroom. Hier kunt u diverse soorten natuursteen uit alle windstreken bekijken, aanraken en vergelijken. Iedere soort natuursteen heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen. Hierdoor is een vakkundig advies erg belangrijk. Wij adviseren u graag over welke soort natuursteen past bij uw wensen. Natuurlijk informeren wij u ook over het onderhoud van uw product, zodat u er jarenlang plezier van heeft.

Maatwerk met een ambachtelijke afwerking

Natuurstenen gevelDoor de jaren heen zijn wij veel gevraagd voor grote projecten. Het leveren van natuursteen voor complete huizen bijvoorbeeld. Maar ook dorpels, trappen en naamborden maken wij op maat. We komen persoonlijk inmeten en zorgen ervoor dat alles precies past. De producten worden machinaal vervaardigd en indien nodig op een ambachtelijke manier afgewerkt. Hierbij kunt u denken aan handmatig frijnen, boucharderen en scharreren. Hierdoor ontstaat er een unieke uitstraling en heeft u een product waar u lang plezier van heeft.

Naast het leveren van nieuwe producten kunnen we oude elementen ook vakkundig restaureren of vernieuwen. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we vrijwel elk object kunnen opknappen.

Belgisch hardsteen: veel gebruikt in de bouw

Voor natuursteen in de bouw wordt meestal Belgisch hardsteen gebruikt. Deze kalksteen heeft een hoge kwaliteit en is gemakkelijk te onderhouden. Hardsteen heeft bovendien een prachtige uitstraling die met de jaren alleen maar mooier wordt. Hieronder ziet u een aantal mogelijkheden waarop Belgisch hardsteen bewerkt kan worden.

Belgisch hardsteen - Steenhouwerij van der Made

Gaat u binnenkort bouwen of verbouwen? U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze showroom. Hier kunt u diverse soorten natuursteen uit alle windstreken bekijken, aanraken en vergelijken. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden. Neem voor een deskundig advies vrijblijvend contact met ons op.

 

Wiljan Wijnen - Steenhouwerij van der Made - Uden0413 – 33 52 00

Bel voor een afspraak in onze showroom of bij u thuis.

Wat is Belgisch hardsteen?

Wat is Belgisch hardsteen?

Belgisch hardsteen is een kalksteen in een blauwgrijze kleur én de meest gebruikte steensoort in onze Steenhouwerij voor de bouw. Lees hier meer informatie over dit prachtige natuurproduct; wat is het? welke toepassingen zijn er mogelijk? en lees belangrijke informatie over het onderhoud.

Lees meer
Travertin

Travertin

Voor een klant in Amsterdam hebben we onlangs een tafelblad geleverd van Travertin.

Lees meer